Sectia spalatorie profesionala covoare, carpete si mochete

Masina automata de desprafuit, spalat si centrifugat covoare model TOTAL 2,5 D - CATINET. Singurul echipament de pe piata care cu o singura masina realizeaza procesarea totala a covorului (desprafuit+spalat+centrifugat), cu o calitate profesionala. Primul proces de desprafuire este realizat in partea inferioara a masinii cu ajutorul unor cilindrii ce efectueaza o vibratie de scuturare de 900 cicluri/minut. 80% din praf este colectat in sertarele de sub desprafuitor si 20% cu aspiratorul exterior. Cu acest sistem de scuturare nu exista nici o problema de deteriorare si se pot desprafui inclusiv covoare mai delicate. Cand covorul iese 1 metru procesul de spalare porneste, parcurgand 4 etape:
- Tratarea cu detergent de spalare, presiunea de pulverizare variind in functie de grosimea si gradul de murdarie al covorului;
- Perierea cu 4 perii rotative, cu sistem de aer comprimat pentru reglarea presiunii de covor;
- Clatirea in intregime a covorului si pieptanatul;
- Rularea automata a covorului pentru introducerea in centrifuga. Urmeaza apoi centrifugarea la 1300 rpm.

Uscator covoare, echipat cu 2 ascensoare, umidificator, ventilatoare, deshumidificator, impreuna cu bare de agatare.

Masina automata de finisat/ambalat covoare model EM-300 - CATINET. Aici are loc o ultima periere, scoaterea finala a petelor posibile, precum si ambalarea. `sistemul de aspiratie se compune dintr-o perie rotativa de 3m lungime plasata de-a lungul mesei de finisat/ambalat covoare si doua aspiratoare. Masina dispune de un suport pentru sacul din plastic utilizat pentru ambalare si un comutator cu picior ce opereaza deplasarea covorului.